top of page

Lokal Markalardan Alabileceğiniz Hediye Önerileri

Lokal markalar son 3 senedir fazlaca arttı. Bunu görmek de beni gerçekten çok mutlu ediyor. Spesifik bir ürünü almak için x ülkesinden kargo beklemek zorunda kalmamak, gümrüğe takılır mı derdi olmaması bunun sebeplerinden biri olsa da mutlu olmak için başlıca sebebim sürdürülebilirlik. Lokal markalar hızlı üretim firmalarına kıyasla (örnek h&m) üretim aşamalarının çevreye zarar vermemesine çok daha önem veriyor.


Lokal markaları önermememin bir sebebi daha kurumsal firmalara kıyasla bu markalardan ürün satın alınca gerçekten bir insanı mutlu edip gününü güzelleştirebiliyoruz. Küçük girişimleri her desteklediğimizde satın alma sayfasının arkasında "oley" diyen biri var. Bunu bilmek beni markaya yakınlaştırıyor.

Takı Markaları


Fiorel Design: Fiorel markası ve kurucuları ile bu sene düzenlenen bir etkinlikte tanıştım. Eğer takı takmayı ve çiçekleri seviyorsanız markanın ürünleri sizin de en sevdikleriniz arasına girecek. Evini çiçeklerle donatmayı seven arkadaşınıza alabileceğiniz harika bir hediye. Markanın Instagram sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.


Ginza Design: Ginza 1980 yılından beri üretim yapıyor. Markayı şu an kız kardeşler yönetiyor. Sade ama çok şık ve imza parçalar üretiyorlar. Eğer sayfalarına uğrarsanız sıfır koleksiyonuna bakmayı unutmayın, benim bu sene istediğim hediyeler arasında bu serinin ürünleri. Markanın Instagram sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.



Eve Renk Katan Markalar


Müstakil Dükkan: Müstakil benim için tam bir "kendi evime çıksam da evi bu bardaklarla doldursam" markası. Bütün ürünlerini Yeldeğirmeni'ndeki atölyelerinde üretiyorlar ve her şey rengarenk! Kendi evinde yaşayan arkadaşınıza almak için harika bir seçenek. Markanın Instagram sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.



My Landscape: Çiçek seven arkadaşınıza evinde sergileyebilmesi için harika ürünler üretiyor bu marka. Çiçekleri/yaprakları kurutup çerçeveliyor. Çerçeve seçenekleri de o kadar şık ki her eve çok yakışır. Aldığınız kişi dilerse masasında sergileyebilir, dilerse de duvara asabilir. Kişiye özel tasarımlar da yapıyorlar, beraber bir fotoğrafınızı da çerçeveye ekleyip kurumuş çiçeklerle, yapraklarla süsleyebilirsiniz. Markanın Instagram sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.


Dede Candle: Özellikle soğuk günlerde evi mumlarla donatmayı seven pek çok kişi var etrafımda, ben de onlardan biriyim. Dede Candle sade ama şık tasarımlarla sürdürülebilirliğe önem vererek üretim yapıyor. Mumlar tamamen doğal. Markanın Instagram sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.


Candela Candle: Marka 2016'dan beri Milas'ta kendi atölyesinde üretim yapıyor. Mumlar tamamen doğal. Markanın bir güzelliği de satın alınan her mum ile ülkemizde ormanların artmasına katkı sağlanması. Markanın Instagram sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.



Ä°yi Hissetiren Markalar


Sjorinn: Meditasyon denince akla gelen başlıca markalardan biri Sjorinn. Renk renk meditasyon minderleri, meditasyon sehpası, Bolster, aromaterapik göz bantları... Meditasyon deneyiminizi güzelleştirmek için her ürün burada mevcut. Ürünleri online da satın alabiliyorsunuz ama tavsiyem kurucusu Deniz ile sohbet etmeniz, tanışmanız. Showroom o kadar güzel ki çıkmak istemeyeceksiniz. Markanın Instagram sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.


For Your Soul: Marka adı gibi gerçekten de ruhu besliyor, iyi geliyor. Markanın bence en ilgi çekici ürünü mumları. Mumların kokuları bir yana her mumun içinde bir kristal var ve mumu tamamen kullanıp bitirdiğinizde kristal sizinle kalıyor. Ürünün her aşaması el emeği, her aşaması sürdürülebilirliğe önem veriyor. Benim bugüne kadar hikayesinden en çok etkilendiğim işletme oldu. Markanın Instagram sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.


Nordik Aromaterapi: Markanın kurucuları İstanbul'dan köye taşınan mühendis bir çift. İstanbul'dan doğal bir hayata taşınmak kısmı yüzünden mi bilmiyorum, aromaterapi markaları arasında sevdiğim pek çok işletme olmasına rağmen kendimi en çok buraya yakın hissediyorum. Buhurdanlık ve bir aromaterapi yağı harika bir hediye fikri olabilir. Markanın Instagram sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.


The Sim Co: Kristale dair ne arasanız burada bulabilirsiniz. Markanın en sevdiğim ürünü belirli bir durum için hazırlanan kristal setleri. Şans, motivasyon, yeni iş, çalışma alanı gibi peeeek çok kristal seti almam mümkün. 2022'de hayatına belirli bir konuyu çekmek isteyen birine almak için harika bir fikir bence. Markanın Instagram sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.



DiÄŸer Markalar


Fulique: Düzenli ve programlı hareket etmeyi seven arkadaşınız için ajanda almak klişe olsa da kurtarıcı bir hediye. Benim 2022 ajandam da bu markadan. Ajandalar her ayın sonunda o ayın nasıl geçtiğine dair bir değerlendirme sayfası içeriyor ki bence bu farkındalıklı yaşamak için harika bir araç. Markanın Instagram sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.


Gi Design Store: Ben bu markaya ve ürünlerine bayılıyorum. Evcil hayvanı olan bir arkadaşınız varsa marka ile iletişime geçip minik dosta özel tasarımın üzerinde bulunduğu çanta, laptop kılıfı veya bere yaptırmak bence çok anlamlı bir hediye . Benim çok mutlu olacağım kesin böyle bir hediye ile. Evcil hayvanı olmayan ama yine de çanta, bere kullanmaktan keyif alan ve farklı tasarımlara açık bir arkadaşınız varsa yine buraya göz atabilirsiniz, sadece evcil hayvan tasarımı yapmıyorlar. Markanın Instagram sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.


Moms Happy Corner: Marka sayfasında gördüğünüz ürünleri istediğiniz renklere boyayabiliyor. En sevdiğiniz renkleri, evinize en yakışan renkleri seçin ve markanın tatlı sahibi sihirini yapsın. Markanın en sevdiğim ürünü tabii ki meditasyon oturuşundaki mumluk. Ben kendiminkini mor ve maviye boyattım. Hem renkler bana enerji veriyor, hem de ürünün şekli sabitlik ve huzur veriyor. Meditasyon yapan arkadaşa, meditasyon köşesine koyabilmesi için harika bir hediye fikri. Markanın Instagram sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.



Umarım bu öneriler hediye alma sürecinizi kolaylaştırır!


Unutmayın önemli olan aldığımız hediyeler veya fiyatları değil sevdiğimiz insanlarla geçireceğimiz güzel, huzurlu ve anlayışlı günler. Eğer bu sene hediye alacak durumda değilseniz kendinizi lütfen bunun için strese sokmayın! Verebileceğiniz en ve tek önemli şey sevgi.


18193803265190518.jpg

Merhaba!

Ben Selin. 25 yaşındayım. Kurumsal hayat yolculuÄŸuma devam ederken bir yandan da hobimi mesleÄŸime dönüÅŸtürmeye karar verdim ve Yoga EÄŸitmenliÄŸi yapıyorum. Bilgilerimi hem Instagram hem de Zoom'da online dersler üzerinden sizlere aktarıyorum.

Mail bültenine abone ol!

Abone olduÄŸun için teÅŸekkürler

bottom of page